Studenten creditcard ING – Hoe werkt het?

Een creditcard is niet alleen manier om tijdelijk wat extra geld te kunnen besteden. Sommige online aankopen kun je alleen doen als je creditcard hebt. Hetzelfde geldt voor als je apps wilt kopen voor je telefoon of tablet. Het is dus helemaal niet zo gek dat je als studenten ook een creditcard wilt. Veel banken komen hieraan tegemoet door voor hun studerende klanten speciale creditcard aan te bieden. De ING studenten creditcard is hier een voorbeeld van.

Hoe werkt de creditcard voor studenten van ING?

Net als bij elke andere creditcard, leen je met een studenten creditcard in feite geld van de bank. Je mag elke maand tot 1.000 euro besteden met je studentencreditcard. Pas aan het einde van de maand schrijft de bank het besteedde tegoed af van je betaalrekening. Als het saldo op je studentenrekening toereikend is, is er niets aan de hand.

Heb je op dat moment niet voldoende geld op je betaalrekening staan, dan kom je in het rood te staan. Over je rood stand betaal je rente. In tegenstelling tot bij reguliere creditcards, is het bij de studenten creditcard van ING niet mogelijk om je creditcardschuld in termijnen te betalen.

Voordelen studenten creditcard ING

  • Gemakkelijk online betalen.
  • Garantie op je aankopen.
  • Gratis betalen met je creditcard in Nederland, maximaal 15 transacties per dag.

Nadelen creditcard voor studenten bij ING

  • Alleen mogelijk als je een studentenrekening bij ING hebt waarop maandelijks je studiefinanciering wordt gestort.
  • Gespreid betalen creditcardschuld niet mogelijk
  • Hoge kosten bij geld opnemen uit een pinautomaat of bij pinbetalingen in het buitenland.

Plaats een reactie